Stiri

Renault prezinta Sistemul Autonom de Evitare a Obstacolelor

De 7 noiembrie 2017No Comments

Astazi, Renault anunta faptul ca a dezvoltat un sistem autonom de control care poate gestiona situatii de conducere dificile si, in premiera, poate evita obstacole rutiere la fel de bine ca pilotii de teste. Piloti, atent selectati, au servit drept sursa de inspiratie si de referinta pentru aceasta realizarea a Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley.

„Groupe Renault depune eforturi pentru a fi lider in inovatie prin intermediul produselor, tehnologiei si a design-ului”, a declarat Simon Hougard, Directorul Laboratorului Renault Open Innovation – Silicon Valley. „Eforturile noastre de inovatie vizeaza dezvoltarea unor tehnologii avansate de conducere autonoma, in care consumatorii sa poata avea incredere, pentru a crea o calatorie mai sigura si mai confortabila”.

Baza acestui proiect este oferita de studiul publicat de Laboratorul Dynamic Design al Universitatii Stanford (condus de profesorul Chris Gerdes, fostul Director de Inovatie al Departamentului de Transport al S.U.A.), fapt care a determinat colaborarea cu Laboratorul Renault Open Innovation.

Cu aceasta noua inovatie, Groupe Renault utilizeaza atuurile Aliantei si sustine lansarea a peste 15 modele Renault, pana in 2022, cu niveluri diferite de autonomie.

Share

Leave a Reply

4 × one =