Stiri

Renault si-a suspendat activitatea in Rusia

De 25 martie 2022No Comments

Grupul francez a oprit toate operatiunile sale din Rusia, desi tocmai reluase productia la fabrica din Moscova. Printre modelele produse acolo sunt Renault Captur, Arkana, Duster, Logan si Sandero (cele trei din urma nu sunt produse sub marca Dacia).

Mai mult, Renault va reevalua colaborarea cu compania AvtoVaz, care produce si marca Lada, unde sunt 45.000 de angajati. Decizia de oprire completa a operatiunilor a venit in urma unor declaratii ale oficialilor ucraineni. Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz si-au oprit deja activitatile in Rusia, iar marci precum Suzuki, Honda, Mazda, GM si Scania nu mai livreaza masini acolo.

Pentru Grupul Renault, Rusia este a doua piata importanta dupa Europa, cu peste 480 de mii de vehicule vandute in 2021 si o cota de piata de aproape 30%. Din punct de vedere financiar, estimarile privind marja operationala si fluxurile de numerar pentru anul in curs au fost reduse, iar bugetul s-a revizuit. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373