Stiri

Renault si Bolloré vor construi un automobil electric

De 17 septembrie 2013No Comments

Bolloré Group este cea mai mare companie de car-sharing din lume si opereaza in acest moment serviciul Autolib de inchiriere a automobilelor electrice din Paris, Lyon, Bordeaux si, mai nou, Indianapolis (SUA).

Renault si Bolloré vor sa-si uneasca fortele pentru a extinde serviciul de inchiriere a automobilelor electrice si in zone noi, atat din Frantei cat si din alte state. Parteneriatul prevede achizitioarea de catre Renault a unei parti din programele Bluely si Bluecub care ofera automobile electrice in sistem care-sharing in Lyon si Bordeaux.

Deasemenea, Renault ar trebui sa preia o parte din productia modelului cu patru locuri desenat de Pininfarina, care este utilizat in Paris si care, in luna iunie a anului viitor, va primi si o versiune decapotabila.

 

Ultimul punct al acordului prevede dezvoltarea in comul a unui nou model electric, ce va avea o baterie de 20 kWh cu care va putea parcurge peste 200 km, construita de Bolloré. Din statisticile furnizare de servicul de car-sharing a reiesit ca majoritatea masinilor nu au mai mult de trei persoane la bord, asadar noul model va fi echipat cu trei locuri si va avea o lungime maxima de 3,1 metri.

Share

Leave a Reply

4 × four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373