Stiri

Renault si Nissan ar putea fuziona intr-o singura companie

De 29 martie 2018No Comments

Achizitia companiei Opel de catre Grupul Peugeot Citroen ar putea sa nu ramana tranzactia deceniului in industria auto. Surse apropiate Aliantei Renault-Nissan, citate de Bloomberg, spun ca exista discutii privind transformarea Aliantei intr-o singura mare companie, practic fuziunea intre Renault si Nissan.

Miscarea s-ar dovedi extrem de spectaculosa chiar daca cele doua companii formeaza o alianta veche, sunt conduse de acelasi om si au o politica globala aproximativ similara. Integrate sub conducerea separata a lui Carlos Ghosn, Renault si Nissan detin actiuni incrucisate. Mai precis, Renault detine 43% din Nissan iar Nissan detine 15% din Renault.

Carlos Ghosn ar fi arhitectul acestei fuziuni, urmand sa conduca noua companie creata, care ar putea mentine doua sedii centrale – in Japonia si Franta – sau ar putea avea un nou cartier general in Londra sau undeva in Olanda, conform speculatiilor facute in jurul posibilei fuziuni.

La inceputul lunii februarie, Ghosn a declarat ca Renault si  Nissan lucreaza la un plan care sa faca Alianta ireversibila.

Share

Leave a Reply

5 × 4 =