Stiri

Renault, suspectat de trisarea testelor de emisii

De 14 ianuarie 2016No Comments

renault-logoActiunile Renault au scazut astazi cu 20% la bursa dupa aparitia unor informatii privind o eventuala frauda la testele de emisii pe care compania franceza ar fi derulat-o.

Un nou scandal loveste piata auto auto si pune Renault in fata unui propriu scandal al emisiilor, dupa celebrul Diselgate care a afectat compania germana Volkswagen.

Potrivit unui oficial al sindicatului muncitoresc Renault din fabrica Lardy, agenti ai Agentiei anti-frauda de pe langa Ministerul Economiei din Franta au ridicat  mai multe documente de la  centre de testare si certificare a motoarelor care apartin companiei Renault.

Desi inca nu este oficial, vestea a nascut speculatiile conform carora ar fi vorba despre trisarea testelor de emisii. In orice caz, dupa ce vestea s-a raspandit, actiunile Renault au scazut cu 20% in timpul zilei, ajungand la cea mai mica valoare din 2008 incoace.

Acelasi fenomen, insa la o scara mai mica, l-au inregistrat si actiunile Peugeot, BMW, Daimler si Fiat Chrysler.

Share

Leave a Reply

4 × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373