Stiri

Renault sustine echipa Romaniei la competitia F1 in Schools

De 16 august 2018No Comments

Renault Romania sustine echipa Malaxa in pregatirea pentru etapa finala a competitiei internationale F1 in schools. Provocarea principala a echipei a fost proiectarea si construirea unui model de masina in miniatura cat mai performant, care sa poata atinge o viteza de 100 km/h cu ajutorul designului aerodinamic si a sistemului de propulsie  cu aer  comprimat. Modelul in miniatura de tip F1 este construit din spuma poliuretanica si este proiectat pe o scara de 1/20.

In cadrul concursului, toate echipele vor primi un punctaj pentru viteza de reactie in momentul lansarii prototipului in cursa, pentru performanta in proba de viteza, pentru strategia de marketing, pentru grafica, pentru planul financiar si strategia de atragere a sponsorilor. In acest context, Renault a facilitat un program de mentorat dedicat nevoilor echipei Malaxa, care a pus accent pe fiecare etapa de pregatire care va fi luata in considerare in timpul evaluarii. Pentru partea tehnica, cei 5 elevi au primit indrumari si sfaturi din partea Directorului de sisteme de inginerie Renault Technologie Roumanie, Alin Avirvari,  un specialist cu experienta din zona de tehnologie si dezvoltare Renault.

Cresterea angajamentului pentru motorsport este parte din ADN-ul marcii si a strategiei de inovatie tehnica Renault. Astfel, activitatile si efortul depus pentru evolutia intr-un domeniu atat de competitiv, presupun in mod natural si un rol activ in construirea viitoarelor performante sportive prin promovarea si sustinerea tinerilor atrasi de o cariera in aceasta zona.

„Imi amintesc foarte clar prima interactiune cu membrii echipei Malaxa. Profesionalismul, entuziasmul lor si pasiunea pentru Formula 1 au fost motivele pentru care am decis sa ii sustinem in drumul lor spre Singapore. Inovatia si performanta raman preocupari constante pentru Renault, asa ca ne bucura sa constatam ca acest tip de competitie trezeste interesul si motiveaza tinerii sa se indrepte spre o cariera in motorsport.” a declarat Elena Apostol, Head of Communication Renault Romania.

Emilia Barbu (Team Manager & Marketing Manager), Lara Tiru (Graphic Design & Marketing Manager), David Serban si Pavel Bulgac (Manufacturing Engineers) si Andrei Ostahie (Financial Executive) sunt cei cinci membrii ai echipei Malaxa care s-au pregatit timp de mai bine de un an pentru finalizarea proiectului.

“Indiferent de cat de bun ar fi fost prototipul nostru de masina pentru competitia F1 in Schools, era esential sa gasim sprijin pentru obiectivul nostru de a concura la Singapore.  Renault a fost primul sponsor care s-a aratat interesat de proiect si care a crezut in noi. Acest lucru ne-a incurajat sa mergem mai departe si ne-a animat sa trecem peste numeroase provocari. Credem ca proiectul nostru are sanse sa intre in top 10, insa plecam la drum cu gandul ca suntem deja invingatori.” a declarat Emilia Barbu, Team Manager Malaxa.

Competitia internationala este sustinuta de comunitatea de Formula 1 si partenerii sai, iar ultima etapa a editiei din acest an se desfasoara la Singapore, in perioada 9 – 14 septembrie.

Share

Leave a Reply

17 + 5 =