HighlightStiri

Renault Twingo se electrifica

De 25 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Grupul Renault lanseaza al saptelea model full electric al gamei sale, dupa ZOE, Twizy, Kangoo, Master, RSM SM3 (vandut in Coreea de Sud) si City K-ZE, micul SUV de pe piata chineza. Noul Twingo Z.E. este pozitionat intr-o nisa complementara lui ZOE, in segmentul B european, fiind dezvoltat pe o platforma gandita inca de la inceput pentru vehicule electrice.

Bateria litiu-ion de 22 kWh, dezvoltata in colaborare cu LG Chem a fost montata fara a afecta dimensiunile interioare sau volumul portbagajului (240 de litri), comparativ cu versiunile echipate cu motoare cu ardere interna. 

Managementul termic este oferit de un sistem de racire cu apa, o premiera in gama Renault Z.E. Motorul dezvolta 82 CP si un cuplu maxim de 160 Nm, sprintul 0-50 km/h se face in aproximativ 4 secunde, in vreme ce viteza maxima este de 135 km/h. Soferul poate alege intre trei moduri de regenerare, iar autonomia maxima este de 250 km in ciclu urban si 180 km in ciclu mixt (57% urban, 25% suburban si 18% autostrada).

In modul Eco, autonomia in ciclu mixt ajunge la 215 km. La o statie de incarcare de 22 kW, Twingo Z.E. capata in 30 de minute o autonomie de 80 km in ciclu mixt. Motorul, transmisia si incarcatorul sunt, in mare, similare cu ale noului ZOE, fiind produse la Cleon, Franta, in vreme de Twingo Z.E. este asamblat la uzina din Novo Mesto, Slovenia.

Ca si aspect, versiunea electrica se deosebeste la exterior de cea “conventionala” prin cateva detalii bleu specifice gamei Z.E.: logourile din centrul jantelor, badge-ul de pe hayon, insertiile din grila radiatorului si dunga laterala. Mufa de incarcare electrica a fost plasata in locul unde era busonul rezervorului de carburant.

Si la interior sunt detalii care denota propulsia electrica (pe schimbatorul de viteze si pe praguri), in vreme ce display-ul color de 7 inci este unic in segment. Echiparile Zen si Intens au sistemul EASY LINK, compatibil Apple CarPlay si Android Auto. In versiunile de echipare superioara, plansa de bord poate fi personalizata cu diverse culori, inclusiv ramele gurilor de ventilatie si bratele volanului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share

Leave a Reply

five × four =