HighlightStiri

Renault va comercializa in China doar automobile electrice si utilitare

De 14 aprilie 2020No Comments

Constructorul francez si-a revizuit strategia pentru piata chineza, optand de acum inainte pentru o prezenta strict in domeniul automobilelor electrice si a vehiculelor utilitare. Drept urmare, Renault paraseste joint-venture-ul Dongfeng Renault Automotive Company (DRAC), vanzandu-si actiunile partenerului local Dongfeng Motor. Practic, in fabrica de la Wuhan, detinuta de DRAC, Renault va inceta orice activitate legata de productia de motoare, transmisii si SUV-uri (Captur, Kadjar si Koleos).

Francezii opresc astfel si vanzarile automobilelor echipate cu motoare cu ardere interna pentru piata chineza, dar vor furniza in continuare servicii de post-vanzare pentru cei 300.000 de posesori actuali, prin intermediul concesionarilor si dealerilor aliantei cu Nissan si Mitsubishi. Renault si Dongfeng vor continua sa colaboreze in paralel cu Nissan pentru o noua generatie de motoare pentru DRAC, propulsoare diesel sub licenta pentru Dongfeng Automobile, respectiv noi tehnologii inteligente.

Segmentul electric

 

Renault va fi prezent in China in segmentul automobilelor electrice prin intermediul a doua joint-ventures, cu eGT New Energy Automotive CO. (eGT) si Jiangxi Jiangling Group Electric Vehicle Co. Ltd (JMEV). Francezii isi vor consolida parteneriatul cu Nissan si Dongfeng prin intermediul eGT pentru a transforma modelul electric K-ZE intr-un vehicul global. Pentru Europa el va fi oferit din 2021 sub brandul Dacia (conceptul este denumit deocamdata Spring).

JMEV este un jucator foarte activ pe piata EV, iar cu suportul Renault la nivel de calitate si tehnologie, va acoperi in 2022 45% din piata chineza de automobile electrice cu patru modele. In prezent, China este piata EV numarul 1 la nivel global, cu 860.000nde unitati comercializate in 2019 si cu potential de crestere de 25% pana in 2030.

Vehicule utilitare

Renault Brillance Jinbei Automotive Co (RBJAC) este un joint venture format in 2017, prin care constructorul francez isi deruleaza operatiunile in segmentul de utilitare. Cu tehnologiile si expertiza Renault, RBJAC isi modernizeaza modelele existente si isi extinde gama cu inca cinci modele noi pana in 2023. Segmentul de utilitare in China a atins anul trecut 3,3 milioane unitati vandute, din care 162.000 au fost ale brandului Jinbei. In viitor RBJAC va demara si exportul.

Share

Leave a Reply

11 − 1 =