HighlightStiri

Business plan – Renault va economisi 2 miliarde de euro in trei ani

De 30 mai 2020No Comments

Un cumul nedorit de factori – criza determinata de pandemie, investitii in electrificare si alte probleme din Grup – au determinat grupul Renault sa ia o decizie importanta cu privire la programul de investitii si economii. Mai precis, o taiere de costuri de peste 2 miiarde de euro in urmatorii trei ani. Principalele directii vor lua in considerare generarea de cash flow, mentinand clientul in centrul prioritatilor, bazandu-se pe o abordare eficienta a activitatilor operationale si un management riguros al resurselor.

In Franta, Grupul ar trebui sa fie organizat in jurul unor business-uri strategice, care au potential pentru viitor: vehicule electrice, utilitare si inovatii. Planul de masuri prevede si reduceri de personal in urmatorii trei ani si anume in jur de 15.000 de disponibilizari (4.600 de posturi in Franta si peste 10.000 de posturi in restul lumii). Renault a oferit detalii privind sumele si sectoarele unde se vor opera modificari. 

Aproximativ 800 de milioane de euro – imbunatatirea eficientei si reducerea costurilor de dezvoltare prin folosirea sinergiei la nivel de Alianta.

Aproximativ 650 de milioane de euro – optimizarea productiei.
In acest context capacitatea industriala va trebui setata la o valoare justa, ceea ce inseamna o productie de 3,3 milioane de vehicule in 2024, comparativ cu 4 milioane in 2019. Cresterea capacitatii de productie din Romania si Maroc va fi momentan inghetata, iar in Rusia vor fi facute studii asupra capacitatii fabricii. Se vor mai face analize pentru rationalizarea productiei de cutii de viteze la nivel mondial.

Aproximativ 700 de milioane de euro – cresterea eficientei functiilor de suport (digitalizare pentru optimizarea costurilor de marketing, rationalizare si reducere de costuri).

Se mai ia in calcul reconsiderarea anumitor activitati pentru o mai buna alocare a resurselor. Acest lucru implica si transferul actiunilor pe care Grupul Renault le are in China la Dongfeng Renault Automotive Company Ltd (DRAC) catre Dongfeng Motor Corporation si cesiunea productiei de motoare pentru turisme, pe care Renault o are in China.

Costurile estimate pentru implementarea acestui plan este de 1,2 miliarde euro.

Share

Leave a Reply

two × 4 =