Stiri

Renault vinde toate business-urile din Rusia

De 16 mai 2022No Comments

Consiliul Director al Grupului Renault a aprobat, in unanimitate, semnarea unui agrement de a vinde 100% din actiunile pe care Grupul le detine la Renault Rusia catre Moscow City. De asemenea, participatia de 67,69% la AVTOVAZ va fi vanduta lui NAMI (Central Research and Development Automobile Engine Institute).

Decizia are efect imediat, iar tranzactiile nu sunt conditionate in nici un fel, avand in vedere ca toate aprobarile au fost obtinute. In agrement exista si o clauza care ii permite Grupului Renault sa cumpere inapoi participatia sa la AVTOVAZ in decurs de maxim sase ani, daca situatia se va normaliza.

“Astazi am luat o decizie dificila, dar necesara; si este o alegere responsabila fata de cei 45.000 de angajati pe care ii avem in Rusia, menintinand performanta Grupului si abilitatea noastra de a ne intoarce acolo in viitor, intr-un context diferit.” a declarat Luca de Meo, CEO Renault Group.

Imediat dupa raspunsul francezilor au aparut in spatiul rus mai multe declaratii ale unor oficiali (inclusiv primarul Moscovei) prin care se anunta intentia de a readuce la viata marca Moskvich, dar si producerea modelului Duster sub marca Lada. Kamaz ar fi partener tehnic in incercarea rusilor de a produce cat mai muote componente pe plan autohton.  

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373