HighlightStiri

Restilizare de amploare pentru BMW Seria 5

;;;;;;;;;;

600.000 de exemplare au fost vandute pana in prezent de actuala generatia BMW Seria 5. Iar faceliftul operat de bavarezi  pentru sedan si break este unul destul de consistent, pentru a-i oferi modelului de clasa mare arme egale in lupta cu noul Audi A6 si proaspatul facelift al lui Mercedes-Benz E-Class.

In primul rand, trebuie stiut ca toate motorizarile, benzina si diesel, sunt echipate cu sistem mild-hybrid, starter generator la 48V si o a doua baterie. Sistemul ofera un boost temporar de 11 CP, dar si alte functii ce ajuta la economia de carburant: coasting, franare cu recuperare imbunatatita si oprirea automata a motorului sub 15 km/h. 

Oferta de motorizari cu benzina include versiunile 520i (184 CP), 530i (252 CP), 540i (333 CP) si M550i xDrive (V8 de 530 CP), la care se adauga turbodieselurile 520d (190 CP), 530d (286 CP) si 540d (340 CP). Sunt disponibile si motorizarile plug-in hybrid 530e (acum disponibil si pe caroseria Touring) si noul 545e xDrive de 394 CP si autonomie electrica de maximum 57 km. Toate propulsoarele sunt cuplate exclusiv cu o transmisie automata cu opt trepte, fara posibilitatea alegerii unei cutii manuale.

La exterior, partea frontala a evoluat, cu un nou calandru si o bara de protectie redesenata, semnatura luminoasa updatata si posibilitatea de a alege faruri LED Matrix sau cu tehnologie Laser. Stopurile au preluat motivul celor intalnite la Seria 7, cu efect tridimensional, iar terminatiile trapezoidale ale esapamentului au fost integrate in bara de protectie.

Noile parasocuri au dus la cresterea lungimii cu 27 mm la limuzina si 21 mm la break, ambele caroserii totalizand acum aceeasi lungime, de 4.963 mm. Au fost introduse culori noi pentru caroserie (Phytonic Blue, Bernina Grey, Aventurine Red si Tanzanite Blue) si jante cu un design particular. Se pot comanda cele de 20 de inci BMW Individual Air Performance, mai eficiente si aerodinamice. Per total, sedanul are un Cx de 0,23, iar Touringul de 0,26.

In habitaclu apare ultima versiune – a saptea – a sistemului de infotainment iDrive, disponibila cu display de 10,3 inci sau 12,3 inci (optional). Apar si noi functii, precum BMW Maps, Digital Key integrata in smartphone si posibilitatea de conectivitate Android Auto si Apple carply fara cablu. 

BMW va oferi si o versiune M Sport Edition in doar 1.000 de exemplare, pentru ambele versiuni de caroserie si toate motorizarile cu patru si sase cilindri. Echiparea va include pachetul M Sport, vopsea speciala, suspensie sport si sistem de franare imbunatatit. La interior a fost folosita piele neagra Dakota si scaune full electrice.

BMW Seria 5 facelift va fi disponibil pe piata din luna iulie.

Share

Leave a Reply

sixteen − 12 =