Motorsport

Revenirea lui Titi Aur în Campionatul Național de Raliuri

După două etape alergate pe asfalt în debutul sezonului, pentru echipajul Titi Aur/Silviu Moraru urmează un nou debut cu modelul Skoda Fabia R5 odată cu trecerea pe macadam. După șapte ani de pauză competițională, sezonul 2018 a marcat revenirea în Campionatul Național de Raliuri a multiplului campion național Titi Aur. Alături pe mai vechiul său colaborator Silviu Moraru și având la dispoziție un automobil de competiții de top – Skoda Fabia R5, Titi Aur are ca prim obiectiv în acest an revenirea la o formă sportivă de vârf.

Însă revenirea după o pauză atât de lungă nu s-a dovedit deloc ușoară în primele două etape: „În iarnă am afirmat că ritmul campionatului a urcat foarte mult, iar de acest lucru aveam să mă conving pe pielea mea la primele două etape. De asemenea, progresul tehnic înregistrat de materialul de concurs este fantastic, cu mult mai mare decât am crezut privind din exterior. Acest lucru a făcut ca la primele două etape să nu reușesc nici măcar să mă apropii de potențialul maxim al mașinii… Ieșirea din această situație nu poate fi decat una singura: parcurgerea a cât mai mulți kilometrii astfel încât să capăt încredere în mașină și, de asemenea, în pneuri care au evoluat foarte mult în ultimii ani”, a declarat Titi Aur după primele două raliuri ale sezonului.

După etapele de la Brașov și Cluj, a treia etapă a sezonului de la Arad marchează trecerea pe macadam, suprafața favorită a multiplului campion național. Cea de-a treia etapă a debutat în mod festiv joi, pe 24 mai, startul oficial desfășurându-se, în mod tradițional, în fața Primăriei Arad.

Vineri, după sesiunea de teste oficiale din prima parte a zilei, raliul va debuta efectiv la ora 16:00, în programul primei zile de concurs fiind programate patru probe speciale, ultima dintre acestea fiind proba spectacol amenajată în centrul Aradului (al cărei start este programat la ora 20:15).

Raliul Aradului se va încheia sâmbătă, după parcurgerea a încă cinci probe speciale, festivitatea de premiere urmând să se desfășoare de la ora 21:30, tot în fața Primăriei Arad.

Share

Leave a Reply

16 − 5 =