Stiri

Rezultate dezastruoase la testele Global NCAP pentru cele mai populare modele indiene

De 4 februarie 2014No Comments

India a devenit o piata importanta pentru automobile, insa nivelul de trai de aici impune reduceri drastice de preturi care se reflecta in siguranta redusa oferita de automobilele vandute pe acesta piata.

Pentru a se alinia cu cererea, multi producatori au ales sa construiasca masinile pentru acesta piata local. Acestea sunt modele mai vechi, care au fost scoase din fabricatie in tara de origine si au ajuns in India unde multe echipamente nu mai sunt montate pentru a pastra pretul cat mai mic, printre acestea numarandu-se si airbag-urile, care sunt oferite pe lista de optionale.

Cateva dintre cele mai populare modele din India au fost testate de catre Global NCAP, iar rezultatele sunt ingrijoratoare.

Modelele in cauza sunt Tata Nano, Maruti Suzuki Alto 800, Hyundai i10, Ford Figo si VW Polo. Aceste modele reprezinta aproximativ 20% din masinile vandute in India, deci o categorie importanta, lider de piata fiind modelul Maruti. Din pacate, doar ultimele doua, Ford si Volkswagen,  au structura suficient de rigida pentru a permite airbagurilor sa-si faca treaba in cazul impactului frontal la 64 km/h, acestea reusind sa treaca la limita testul doar in varianta cu airbag-uri. Celelalte aveau structura de rezistenta prea slaba si nici macar un air-bag nu reuseste sa imbunatateasca situatia.

Presedintele Global NCAP, Max Mosley, a declarat ca “India este acum o piata importanta si un centru de productie pentru masinile mici, asadar este ingrijorator sa vedem ca nivelul sigurantei este cu 20 de ani in urma modelelor similare vandute in Europa sau America. Structura slaba si lipsa airbagurilor din dotarea de serie pune in pericol viata consumnatorilor. Acestia au dreptul sa stie cat de sigure sunt aceste masini si ca pot avea parte de acelasi nivel de siguranta ca si clientii din alte parti ale lumii.”

Share

Leave a Reply

6 + 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373