Stiri

Richard Mille si Ferrari prezinta cel mai subtire ceas mecanic din lume

De 8 iulie 2022iulie 11th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Cele doua companii au inceput colaborarea anul trecut, pentru ca acum sa prezinte un produs exceptional, dezvoltat in comun. RM UP-01 este un ceas cu mecanism mecanic cu carcasa de doar 1,75 mm grosime, particularitate care ii ofera statutul de cel mai subtire ceas din lume echipat cu mecanism cu armare manuala. Va fi produs in 150 de exemplare si va costa 1,85 milioane de euro bucata. 

Dezvoltarea modelului a insumat 6.000 de ore de munca pana s-a ajuns la solutia de fata, cu titan grade 5 folosit in proportie de 90%, aluminiu (6%) si vanadiu (4%). Aceasta combinatie de materiale intalnite in general in industria aerospatiala, aeronautica si automotive asigura proprietati mecanice exceptionale. 

Mecanismul RM UP-01, dezvoltat de inginerii de la Audemars Piquet Le Locle si Richard Mille are o grosime de doar 1,18 mm datorita folosirii unui nou tip de esapament cu balansier din titan, fiind de asemenea cel mai subtire mecanism produs vreodata. Ceasul cantareste doar 2,82 grame, are o rezerva de putere de 45 de ore, rezistenta subacvatica de 10 metri si poate rezista la acceleratii de 5.000 g.  

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373