Special

Roadster-ul Tesla trimis in spatiu a trecut de planeta Marte

De 7 noiembrie 2018No Comments

Un tweet al companiei SpaceX ne anunta ca manechinul Starman si al sau Tesla Roadster trimis in spatiu au ajuns pe orbita planetei Marte.

Calatoria epica, o idee a lui Elon Musk, continua pana la „restaurantul de la marginea universului”, o alta referinta pop culture pe care compania lui Elon Musk o face la romanul „Ghidul autostopistului galactic”, dupa ce a devenit de notorietate ca Starman va asculta in casti, in aventura sa cosmica, melodiile lui David Bowie „Space Oddity” si „Life On Mars?”.

De fapt, manechinul a auzit intr-una dintre casti Space Oddity de 74 115 ori iar Life On Mars? de 99 866 ori pana la ora publicarii tweet-ului. Fosta masina detinuta personal de Elon Musk a plecat deja de pamant de la 8 luni si 27 zile si a mers destul de departe cat sa parcurga toate drumurile de pe pamant de 16,5 ori.

Mai mult, si-a depasit garantia de 60 000 km de vreo 10 333 ori conform cifrelor furnizate de Space X. In acest moment nu mai exista imagini cu Roadster-ul electric de la Tesla, insa coordonatele inregistrate de radar arata exact unde se afla obiectul.

Share

Leave a Reply

thirteen + fifteen =