HighlightStiri

Rolls Royce Cullinan Black Badge, SUV-ul luxului suprem

De 8 noiembrie 2019No Comments
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Linia Black Badge a fost introdusa in 2016 pentru a raspunde dorintelor unui grup select de clienti, care definesc asa numitul segment de super-lux. Dupa RR Wraith si RR Ghost (2016), respectiv Dawn (2017), este randul lui Cullinan sa primeasca tratamentul suprem si sa devina „negru”.

Poate ca trebuie mentionat ca un client isi poate alege pentru exterior din 44.000 de culori ale catalogului standard, plus o gama foarte bogata de nuante Bespoke. Insa, Black Badge, cu cele 10 tratamente de polish manual aduce cel mai meticulos si complet proces de finisare aplicat vreodata unei nuante solide de vopsea. Intensitatea puternica a negrului scoate in evidenta si mai mult linia laterala Coachline, trasata dintr-o singura miscare de mana unui adevarat artist care face exclusiv aceasta operatiune.

 

Dar Black Badge inseamna si faptul ca Spirit of Ecstasy este negru cromat, iar pentru prima oara finisarea se extinde si la placuta sa de montare. De asemenea, toate badge-urile RR sunt acum scrise cu argintiu pe fond negru, iar aplicatiile cromate de pe lateral, manerul portbagaului, prizele de admisie frontale si evacuarea esapamantului au devenit negre.

Desi pare tot negre, grilajul vertical ala calandrului a ramas polisat, reflectand insa negrul elementelor invecinate, pentru a crea o senzatia optica spectaculoasa. Jantele de 22 de inci sunt dedicate exclusiv lui Cullinan Black Badge, in vreme ce etrierele colorate (in rosu) reprezinta o premiera pentru marca.

La interior sunt cateva detalii ce deosebesc Black Badge de restul gamei. Spre exemplu, furnirul plansei de bord, denumit Technical Carbon, este un material luxos obtinut in urma colaborarii dintre designerii marcii, ingineri si mestesugari.

Fiecare folie de Technical Carbon este finisata cu sase straturi de lac, inainte de a fi lasata sa se usuce timp de 72 de ore, apoi slefuita manual. Acest proces dureaza 21 de zile si este considerat complet numai dupa ce fiecare bucata din cele 23 prezente pe masina este inspectata de catre un mester pentru a se asigura de uniformitatea reflexiei.

Culoarea Forge Yellow este propusa special si se regaseste pe tapieria din piele, ca si lumina ambientala sau pe setul recreational montat in portbagaj. In fine, se mai adauga simbolul infinitului, brodat pe cotiera centrala spate si sub ceasul de pe plansa de bord, respectiv acele indicatoare rosii ale ceasului si instrumentelor de bord.

Motorul este acelasi V12 twin-turbo de 6,75 litri, ce a primit in plus 29 CP si 50 Nm, ajungand astfel la valori fabuloase: 600 CP si 900 Nm. Pe maneta de schimbare a treptelor, pozitionata pe coloana de directie, a aparut si un buton denumit Low, care nu are nici o legatura cu lumea 4×4. De fapt, acesta elibereaza intreaga tehnologie prezenta pe Black Badge, incluzand aici noul sistem de evacuare ce aduce un sunet catalogat de RR drept basso profundo.

Transmisia automata cu 8 trepte ZF, suspensia si raspunsul la apasarea pedalei de acceleratie sunt setate special pentru aceasta versiune, creand o masina docila si manevrabila la viteze mici, dar avida de performanta si dinamica atunci cand i se cere.

 

Share

Leave a Reply

14 − twelve =