Stiri

Rolls-Royce prezinta un nou model unicat

De 29 iulie 2015No Comments
; ; ; ; ; ;

Rolls-Royce-3

Rolls-Royce continua sa redefineasca conceptul de masina unica. Marca britanica de lux era cunoscuta pana acum pentru faptul ca nu producea doua masini absolut identice.

Insa, in ultima perioada, Rolls-Royce a impins aceasta practica specifica brandului si mai sus si a creat tot felul de masini unicat bazate desigur pe unul sau altul dintre modelele sale. Ultima realizare bespoke a marcii se numeste Phantom Maharaja Peacock Drophead Coupé si nu este nimic altceva decat o celebrare adusa zilei nationale a Indiei, fosta colonie britanica.

Povestea de dragoste dintre maharajahi si Rolls are o lunga traditie in India, inca din vremurile vechi ale masinilor Phantom. Chiar si atunci, filfizonii erau la moda si isi exprimau opulenta prin tot felul de accesorii cerute pentru Rolls-urile lor, ca nu cumva cineva sa mai detina o masina ca a lor.

Rolls-Royce a oferit acest nou model unicat si ca o sursa de ironie (Peacock – paun, filfizon – n.r.), pentru ca noul Drophead Coupé este un fel de contrapunct la traditia accesorizarilor excesive si se impune prin eleganta si rafinamentul sau.

Tocmai de aceea modul in care Rolls-Royce a ales sa decoreze exteriorul masinii este pus in valoare de prezenta unor imagini cu pauni. Interiorul a fost personalizat dupa aparentele unui iaht, cu tapiteria speciala din piele dar mai ales cu insertiile de lemn care aduc aminte de puntile ambarcatiunilor. Dincolo de jocul dublu –paun-filfizon -, omagiul adus Indiei este traspus intr-o mare de eleganta si bun gust.

Share

Leave a Reply

5 − four =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373