Stiri

Romania a reziliat contractul cu Bechtel

Autostrada Transilvania nu va fi finalizata de americanii de la Bechtel, dupa ce statul roman a decis sa rezilieze contractul.

Statul roman a reziliat contractul de construire a Autostrazii Transilvania incheiat cu compania americana Bechtel.

Anuntul a fost facut de Dan Sova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura. In urma acestei decizii, guvernul trebuie sa plateasca companiei americane despagubiri de 37,2 milioane de euro la care se adauga o datorie de 50 de milioane de euro.

Premierul Victor Ponta l-a criticat pe subalternul sau pentru transparenta de care a dat dovada inainte ca contractul sa fie reziliat oficial. Ponta sustine ca nu trebuia anuntat nimic pana cand negocierile nu erau finalizate.

Contractul cu Bechtel a fost inca de la semnarea lui un motiv de scandal politic, guvernul Nastase fiind acuzat in nenumarate randuri ca a incheiat o intelegere paguboasa pentru statul roman.

„In acest an sper sa putem licita segmentul Sebes-Campia Turzii, deci practic sa legam Clujul de autostrada Arad-Sibiu, dupa care putem, fie din fonduri europene, fie in parteneriat public privat, sa continuam vechiul traseu spre Suplacul-de-Barcau siiîn jos, spre Sighisoara”, a declarat Victor Ponta.

Share

Leave a Reply

eight − 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373