Blog

Romanii au talent, japonezii muncesc

De 27 iunie 2011No Comments

Dupa ce am reusit sa construim spitale, scoli, terenuri de joaca, poduri si podete, stadioane, pasaje, pasarele, drumuri, sosele, autostrazi, funiculare, telegondole nu ne-a mai ramas decat sa punem caramida peste caramida si sa ridicam Catedrala Neamului.

Si facem asta pentru a-i multumi lui Dumnezeu ca ne-a dat munti, mare, Dunare si Delta Dunarii si pentru ca ne-a lasat sa traim in spatiul carpato-danubiano-pontic. Dar pana atunci, ne vom odihni uitandu-ne la televizor la “Romanii au talent”. Talent la ce, ar putea intreba invatatul. Nu se stie, probabil ca avem talent sa ne uitam unii la altii si sa ne miram cat de prosti suntem.  In timp ce “Romanii au talent” a devenit un fel de sport national pentru Popor, japonezii pun mana de la mana si reconstruiesc ce a distrus cutremurul venit la pachet cu tsunami. Si o fac in timp record.

Un popor talentat, asa cum este cel roman, are nevoie de 60 de ani (exagerand un pic) sa construiasca un blestemat de drum nenorocit, in timp ce japonezii necesita fix si maxim 6 zile sa construiasca un drum nenorocit (de data asta la propriu) de un blestemat cutremur.

Insa, pentru japonezi e mai simplu, ei n-au “Romanii au talent”, pardon “Japonezii au talent”, si nici nu trebuie sa se odihneasca spiritual ca sa construiasca Catedrala Neamului lor, limitandu-se la facut spitale, scoli, drumuri si toate cele.   

Share

Leave a Reply

thirteen − 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373