Motorsport

Rosberg a castigat la Silverstone

De 1 iulie 2013No Comments

Nico Rosberg a pierdut locul doi inca de la start in fata lui Vettel iar favorit local, Lewis Hamilton, s-a instalat in frunte. Explozia suferita la pneul stanga –spate, cauzata aparent de lovirea bordurii in virajul 4, l-a pozitionat pe Vettel in frunte, urmat de Rosberg.

Cum campionul mondial a trebuit sa traga pe dreapta cu numai 11 tururi inainte de final, Rosberg s-a gasit in pozitia de castigator. Germanul a fost urmat pe podium de Webber si Alonso, care au avut un start mai putin reusit dar au stiut sa gestioneze excelent problemele cauzate de supraincalzirea anvelopelor.

Coechiperul lui Rosberg de la Mercedes, Hamilton, a facut o cursa de revenire dupa incidentul suferit si a reusit sa termine pe locul 4. In spatele s-au pozitionat in ordine Raikkonen, Massa, Sutil, Ricciardo, Di Resta si Hulkenberg. Protagonistii Marelui Premiu al Marii Britanii au fost Hamilton si Paul Di Resta. Daca britanicul a fost vatamat de soarta pentru o victorie, insa a revenit spectaculos pana in preajma podiumului, Di Resta a facut o cursa de recuperare senzationala si a terminat in puncte, desi a plecat de pe 21, in urma excluderii din calificari.

In clasamentul general, Vettel conduce cu 132 de puncte, urmat de Alonso cu 111 si Raikkonen cu 98.  La echipe, Red Bull are un avans substantial in fata celor de la Mercedes care sunt secondati indeaproape de Ferrari.

Share

Leave a Reply

5 − 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373