Motorsport

RoSBK ajunge pentru prima dată pe un circuit din România în 2015

De 25 august 2015No Comments

Ionut Mistode ASL Racing Team - race action intr-o etapa ROSBK (1)-w850

Weekendul acesta pe circuitul MotorPark România (com. Adâncata, jud. Ialomița) se va desfășura cea de a cincea etapa a sezonului 2015 din Romanian SuperBike.

Cupă privată inițiată de pilotul Ionuț Mistode, Romanian SuperBike, sau ROSBK cum este cunoscută în zona fanilor și a practicanților de sporturi cu motor, se află în cel de al optelea sezon. Totul a început în 2008 când era mai mult decât evident că și românii au nevoie de o competiție care să le permită să concureze pe circuite și să fie în același timp și un mod de pregătire. Erau de ani de zile piloți care în campionatul intern erau forțați să ruleze pe piste de aeroport, iar în competițiile regionale și europene trebuiau să concureze pe circuit ori ei nu aveau de unde să deprindă tehnica necesară. Prin înființarea ROSBK mulți pasionați au putut învăța ce înseamnă să rulezi pe circuit și mai ales într-o cursă. De-a lungul celor opt sezoane s-au ținut etape pe circuite precum Brno (circuitul ceh este inclus de zeci de ani și în Moto GP), Hungaroring (circuitul unde se țin etapele din Ungaria ale Formulei 1 și WTCC), Slovakiaring (Slovacia), Pannonia Ring (Ungaria), Most (Cehia), Rijeka (Croația) și Serres (Grecia).

Toamna trecută pentru a-i familiariza pe românii care de ani de zile așteptau o pistă la ei acasă, ROSBK a organizat o etapă pe MotorPark România, acesta fiind primul eveniment sportiv de pe circuitul din Bărăgan. Iar în perioada 28-30 august 2015 pista de lângă Adâncata (în apropiere de orașul Urziceni, jud. Ialomița – circa 60 de km distanță de București) va găzdui prima etapă ROSBK de pe un circuit aflat pe teritoriul României.

Etapa a fost programată în a doua parte a sezonului pentru a le permite constructorilor să finalizeze și ultima secțiune a circuitului care este proiectat cu o lungime a pistei de 4 km.

Datorită formatului atractiv care permite multe sesiuni de antrenamente, dând astfel piloților posibilitatea să se familiarizeze destul de mult cu pista până la calificări și cursa propriu-zisă, ROSBK a devenit rapid o competiție tentantă nu doar pentru români ci și pentru rideri din alte țări din Europa Centrală și de Est. Așa că la MotorPark vom vedea pe grila de start și alți piloți din regiune nu doar rideri români.

Vineri, 28 august este ziua dedicată antrenamentelor, sâmbătă, 29 august se va ieși pe pistă pentru antrenamente și calificări, iar duminică vom asista la curse.

Înaintea etapei din Bărăgan, ROSBK a mai fost în sezonul 2015 pe circuitele Serres, Pannonia Ring, Slovakia Ring și Brno. Pe lângă Brno în acest an se va mai ține o etapă pe un circuit inclus în calendarul MotoGP – este vorba despre circuitul de la Misano (Riviera di Rimini, Italia) în perioada 18-20 septembrie.

După primele patru etape liderii claselor din ROSBK sunt:

Clasa Superbike – Cătălin Cazacu

Clasa Supersport – Alin Năsăudeanu

Clasa Rookies 1000 – Ștefan Marinescu

Clasa Rookies 600 – Adrian Petrovici

Vă așteptăm la circuit pentru cursele ROSBK duminică, 30 august începând cu ora 12:00.

Localizare MotorPark Romania

Share

Leave a Reply

eleven + 19 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373