Stiri

Rusia dezvolta un vehicul militar care sa rivalizeze cu Humvee

De 4 decembrie 2014No Comments

Rusia devine din ce in ce mai agresiva la nivel militar. Avioanele militare survoleaza spatiul aerian international, submarinele isi fac aparitia in diverse zone strategice, navele de razboi fac manevre militare.

Dincolo de tehnica avansata, din echipamentul de lupta nu pot lipsi vehiculele militare usoare. Daca americanii au Humvee, de la care a pornit o masina de sosea destul de contestata – Hummer -, rusii vor un automobil militar similar care sa le dea avantaj in teatrele de operatiuni.

ZIL, cunoscut producator de camioane din Rusia, lucreaza la un vehicul militar care ar trebui sa fie gata pana in 2015. Armata rusa a cerut companiei auto din Moscova dezvoltarea unui astfel de vehicul din 2010, dorind ca el sa fie versatil, sa poata fi folosit in cele mai aprige conditii de clima si drum si sa poata transporta pana la 10 persoane, inclusiv soferul.

Stim despre Humvee ca are 6,33 metri lungime si un ampatament de 3,8 metri. Rusii fac in schimb un vehicul care cantareste 4,5 tone si are un motor Cummins  cu patru cilindri, diesel, capabil sa dezvolte 185 cai putere si o cutie ZF cu 5 rapoarte.  {gallery}ZIL army{/gallery}

Share

Leave a Reply

ten + five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373