HighlightElectricStiri

S-a lansat EQA, mezinul electric al familiei Mercedes-EQ

De 21 ianuarie 2021ianuarie 26th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Mercedes-Benz EQA este modelul electric entry-level al producatorului din Stuttgart si unul dintre cele sase EV-uri prevazute pentru lansare pana in 2022. Versiunea de lansare, EQA 250, are o baterie de 66,5 kWh, care ii asigura o autonomie de 426 km. Capacitatea de incarcare a bateriei, de la gol la 80%, la o priza de curent continuu de 100 kW este de 30 de minute, in vreme ce in curent continuu, la 11 kW, timpul creste la sase ore. Versiunea EQA 250 are 190 CP si un cuplu de 375 Nm, cu tractiune pe puntea fata, o viteza maxima de 160 km/h si 0-100 km/h in 8,9 secunde.

Folosind ca baza ultima generatie a compactului GLA, modelul EQA a primit o serie de detalii estetice noi, care il deosebesc de gama “conventionala”. Grila radiatorului, integrata intr-un panou negru cu o stea centrata, dar si benzile luminoase marcante din fata si spate sunt elemente specifice Mercedes-EQ.

O banda orizontala din fibra optica conecteaza luminile de zi si farurile full-LED, asigurand astfel un nivel ridicat de recognoscibilitate, atat ziua cat si noaptea. De asemenea, placuta de inmatriculare a fost mutata pe bara de protectie, in vreme ce acest model dispune exclusiv de jante din aliaj usor, cu un design bi sau tricolor, de pana la 20 de inci, cu accente decorative rose-gold sau albastre.

In functie de pachetul de echipare si design, un alt indiciu al caracterului electric din interiorul EQA-ului sunt elementele decorative iluminate din spate – o premiera pentru Mercedes-Benz, si cele rosé gold de pe gurile de ventilatie, scaune si de pe cheia autovehiculului. Modelul special Edition 1 dispune de scaune cu tapiterie din piele perforata, prin care poate fi observat un material albastru, specific Mercedes-EQ.

Instrumentarul de bord, cu ecranele specifice, dispune de aceeasi schema de culori, cu accente albastre si rosé gold. EQA este primul model Mercedes-EQ a carui dezvoltare aerodinamica a fost realizata in totalitate digital, masuratorile rezultate in urma tunelului aerodinamic generand un coeficient de rezistenta de 0,28.

Active Lane Keeping Assist si Active Brake Assist se numara printre functiile incluse in echiparea standard. Tot in serie este oferit si sistemul de infotainment MBUX este de asemenea inclus ca echipare standard. Simbolul Mercedes-EQ de pe ecranul media poate fi folosit pentru a accesa meniuri pentru optiuni de incarcare, consumul electric si fluxul energetic.

Instrumentarul de bord este configurabil cu diverse layout-uri, care isi schimba culoarea in functie de context. In materie de personalizare, noul model poate fi echipat cu liniile de echipare AMG Line si Electric Art, dar si cu Night Package.

Conform declaratiilor lui Markus Schafer, responsabil pentru Cercetare in cadrul Grupului Daimler si COO al Mercedes-Benz Cars, familia EQA va avea versiuni cu puteri care variaza de la 190 CP la 272 CP cu, sau fara tractiune integrala. Iar in curand portofoliul va include un o varianta cu o autonomie de peste 500 km.

Noul EQA este construit in Rastatt (Germania) si Beijing (China), iar bateria este furnizate de uzina Accumotive din Kamenz, subsidiara Meredes-Benz. Debutul la vanzare va avea loc in februarie, pretul de start in Germania fiind de 47.540 euro.

Share