Stiri

“S-ul” primeste o versiune AMG Performance plug-in de 802 CP

De 22 decembrie 2022decembrie 23rd, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Limuzina suprema, Mercedes-Benz S Class, a intrat din nou pe mana tehnicienilor de la AMG, rezultand o versiune plug-in hibrid cu motor termic V8 bi-turbo de 4 litri. Valorile maxime ale puterii si cuplului ajung la cifre impresionante, de 802 CP, respectiv 1.430 Nm (motorul cu benzina ofera 612 CP si 900 Nm).

Motorul electric, care dezvolta 190 CP si 320 Nm, este montat in puntea spate, fiind cuplat la o transmisie automata cu doua trepte, integrata intr-o unitate comuna cu diferentialul autoblocant. V8-ul este asociat cu transmisia AMG Speedshift MCT 9G, iar ca noutate absoluta pentru Clasa S notam suporturile active ale motorului.

Bateria disponibila pentru alimentarea motorului electric are 13,1 kWh si ofera, conform producatorului, o autonomie de 33 km. Mercedes-Benz a adus tehnologia din Formula 1 pentru optimizarea performantelor, inclusiv sistem de racire ce foloseste 14 litri de lichid, trecuti printr-un schimbator de caldura apa/ulei, ce mentine temperatura la o valoare cat mai apropiata de valoardea optima de 45 de grade.

Minusul se reflecta in volumul portbagajului, de doar 305 litri, avand in vedere ca bateria a fost pozitionata chiar sub acesta.

Mercedes-AMG S 63 E Performance are, evident, tractiune integrala 4Matic+ si accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde, in vreme ce viteza maxima limitata este de 250 kmi/h (la cerere, limita se poate anula, pentru ca masina sa ajunga la 290 km/h).

S 63 E Performance vine dotata in standard cu jante de 21 de inci, volan AMG cu display integrat, telemetrie AMG Track Pace, suspensie pneumatica AMG Ride Control+, bare antiruliu active, punte spate autodirectoare.

Share