Stiri

Saab reia productia la uzina din Trollhattan

De 20 septembrie 2013No Comments

Primul exemplar de pre-serie Saab 9-3 a iesit de pe linia de montaj a uzinei din Trollhattan, marcand inceputul unei noi ere pentru marca suedeza sub patronajul NEVS (National Electric Vehicle Sweden AB).

Primele exemplare au o misiune importanta, si anume testarea componentelor care au fost schimbate fata de modelul din 2011, deoarece cele “oroginale” nu mai sunt in productie. Din exterior masina arata identic cu modelul 9-3 de pana acum, exceptie facand sigla care a fost inlocuita ca urmare a unui acord semnat cu Scania si Saab AB.

NEVS anuntase initial ca va produce doar modele electrice, insa a revenit asupra deciziei, iar primul model iesit pe poarta fabricii are sub capota un motor turbo pe benzina. Modelele propulsate electric nu au fost scoase din program, insa nu vor fi singurele produse in Trollhattan si mai avem ceva de asteptat pana ce primele isi vor face aparitia.

NEVS intentioneaza sa demareze productia de serie in cel mult sase luni, urmand ca pe parcursul anului viitor sa vedem si prototipul primului model 9-3 hibrid.

Share

Leave a Reply

fifteen − 10 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373