Stiri

Salonul Auto de la Geneva 2022 a fost amanat pentru 2023

De 8 octombrie 2021No Comments

Desi era stabilit pentru a se desfasura in luna februarie 2022, editia Salonului Auto de la Geneva a fost din nou anulata, pentru a reveni in 2023. Este al treile an consecutiv cand evenimentul nu are loc, criza fiind declansata in 2020, din cauza pandemiei. Anul trecut motivul supimentar pentru care nu a mai fost organizat a fost absenta multor constructori auto, pentru ca in acest an cauzele sa fie, in mare, similare.

Oficialii au anuntat ca “decizia de anulare a GIMS 2022 a fost luata atat in interesul expozantilor, cat si al pasionatilor de automobil. Chestiunile legate direct sau indirect de pandemia de coronavirus nu au lasat alternative organizatorilor.” Cu siguranta, ca la aceasta situatie au contribuit negativ si restrictiile de calatorie inca in vigoare pentru anumite tari de pe glob, dar si feedback-ul anumitor producatori, care nu au confirmat prezenta. Unul dintre factorii care au fost citati in aceasta comunicare a fost criza semiconductorilor.

Asadar, nu ne ramane decat sa asteptam o editie “fizica” in 2023, moment despre care comitetul permanent al Salonului declara ca: “Dorim sa va asiguram ca eforturile noastre pentru evolutia platformei vor continua pentru a oferi maximum de potential in 2023.”

Share