HighlightStiri

San Francisco devine orasul pilot pentru condusul autonom intr-un proiect Bosch-Daimler

De 18 iulie 2018No Comments

Bosch si Daimler accelereaza dezvoltarea conducerii complet automatizate, fara sofer (nivel 4/5 SAE) in zone urbane si pregateste terenul in acest sens. Partenerii au ales California ca locatie pilot pentru prima flota auto de testare.

In a doua jumatate a anului 2019, Bosch si Daimler vor oferi clientilor un serviciu pentru naveta cu autovehicule autonome pe trasee selectate dintr-o metropola californiana. Se preconizeaza ca operatorul acestei flote de testare si al serviciilor de mobilitate pe baza de aplicatii va fi Daimler Mobility Services. Proiectul pilot va demonstra modul in care serviciile de mobilitate, cum ar fi cele covoiajare (car2go), serviciile de inchiriere autovehicule cu sofer (mytaxi) si platformele multi-modale (moovel) pot fi interconectate in mod inteligent pentru crearea mobilitatii viitoare. In plus, partenerii au ales compania americana Nvidia ca furnizor pentru platforma de inteligenta artificiala ca parte a retelei lor de unitati de comanda.

Pentru a dezvolta in colaborare un sistem de conducere pentru autovehiculele complet autonome, fara sofer, Bosch si Daimler se bazeaza pe experienta in domeniul auto acumulata de-a lungul multor zeci de ani, aducand pe piata inovatii testate si sigure. Ambele companii sunt ghidate de aceeasi filosofie: „Factorul decisiv este introducerea unui sistem sigur, fiabil si matur”, spune Dr. Michael Hafner, directorul departamentului de conducere automatizata din cadrul Daimler AG. „Siguranta este pe primul loc si sta la baza tuturor aspectelor si etapelor de dezvoltare in vederea lansarii productiei de serie. In caz de dubii, rigurozitatea este mai importanta decat viteza”.

Dezvoltarea conducerii automatizate pana la nivelul de pregatire pentru productia de serie este ca o competitie de decatlon”, este de parere Dr. Stephan Hönle, vicepresedintele senior al diviziei Conducere automatizata a Robert Bosch GmbH. „Nu este suficient sa fii bun in unul sau doua domenii. La fel ca noi, trebuie sa stapanesti perfect toate disciplinele. Doar atunci vom reusi sa aducem conducerea automatizata in siguranta pe sosele si in orase”.

Metropola din California va deveni un oras pilot pentru flota de testare a conducerii automatizate

Reteaua de unitati de comanda va fi utilizata si pentru flota de autovehicule care vor fi puse in circulatie de Daimler si Bosch in California, in a doua jumatate a anului 2019. Si nu doar atat: partenerii Bosch vor oferi clientilor un serviciu pentru naveta cu autovehicule autonome pe trasee selectate dintr-o zona a golfului San Francisco, in Silicon Valley.

Testele efectuate vor oferi informatii despre modul in care autovehiculele complet autonome si fara sofer pot fi integrate intr-o retea de transport multi-modala. Multe orase se confrunta cu provocari care ingreuneaza din ce in ce mai mult sistemul de transport existent. Testele vor demonstra modalitatea in care aceasta tehnologie noua poate deveni o solutie pentru aceste provocari.

Share

Leave a Reply

8 − 6 =