Stiri

San José va deveni oras-pilot pentru un serviciu de comanda a autovehiculelor intr-un proiect Bosch si Daimler

De 11 decembrie 2018No Comments

Amplasat pe malul sudic al Golfului San Francisco, in Silicon Valley, cu o populatie de peste un milion de locuitori, San José este al treilea oras ca populatie din California. Orasul va fi folosit ca oras-pilot pentru testarea serviciului de comanda a autovehiculelor la cerere, cu un grad ridicat de autonomie sau conducere complet autonoma (nivel SAE 4/5), anuntat recent de Bosch si Daimler.

Se preconizeaza ca testarea serviciului va incepe in cea de-a doua jumatate a anului 2019. Cele trei parti au semnat un memorandum de intelegere in acest scop. Folosind autovehicule automate Mercedes-Benz Clasa S, Bosch si Daimler isi propun sa ofere serviciul unei comunitati selectate de utilizatori din zona San Carlos/Stevens Creek dintre centrul si vestul orasului San José. Deoarece in urmatoarele doua decenii se estimeaza o crestere de 40 de procente a populatiei, zona metropolitana se confrunta cu provocari din ce in ce mai mari privind transportul.
In plus, San José doreste sa se pregateasca pentru un viitor in care autovehiculele autonome vor circula pe drumurile publice.

Proiectul-pilot este o oportunitate pentru a analiza modul in care autovehiculele autonome ne pot ajuta sa facem fata cerintelor viitoare privind transportul”, afirma Sam Liccardo, primarul orasului San José. „Sustinem conducerea autonoma de mai multi ani. Cu acest proiect-pilot vom dobandi informatii importante privind cel mai bun mod de conectare a autovehiculelor complet autonome cu utilizatorii serviciilor de mobilitate din viitor”, afirma dr. Michael Hafner, vicepresedinte al diviziei Drive Technologies and Automated Driving din cadrul Daimler AG.

Trebuie sa regandim transportul in mediul urban. Conducerea autonoma ne va ajuta sa avem o imagine completa asupra traficului urban din viitor”, afirma Dr. Stephan Hönle, vicepresedinte senior al diviziei de Conducere automatizata din cadrul Robert Bosch GmbH.

Aplicatia pentru serviciul de comanda a autovehiculelor la cerere, gestionata de catre departamentul Servicii de mobilitate din cadrul Daimler, va demonstra modul in care serviciile de mobilitate, precum utilizarea in sistem car-sharing a autovehiculelor (car2go), comanda autovehiculelor (mytaxi) si platformele multimodale (moovel) pot fi conectate in mod inteligent. Operatiunea de test va furniza informatii cu privire la modul in care autovehiculele cu grad ridicat de autonomie sau complet autonome pot fi integrate intr-o retea de transport multimodal. Obiectivul este de a oferi o experienta digitala fara cusur, in care o comunitate selectata de utilizatori are posibilitatea de a comanda un autovehicul care se conduce singur, monitorizat de un sofer de siguranta, si de a se deplasa complet autonom de la o pozitie specificata de unde va prelua clientul si pana la destinatie.

Autovehiculele autonome fac mobilitatea urbana mai atragatoare

Prin eforturile depuse pentru a dezvolta o conducere cu grad ridicat de autonomie si complet automatizata (nivel SAE 4/5) pentru mediul urban, Bosch si Daimler doresc sa imbunatateasca fluxul traficului in orase, sa sporeasca siguranta rutiera si sa furnizeze un element important pentru modul de functionare a traficului in viitor. Printre altele, tehnologia va spori atractivitatea utilizarii in sistem de car-sharing. Fara a compromite siguranta in timpul conducerii, tehnologia va permite oamenilor sa isi foloseasca timpul petrecut in autovehicule in cel mai eficient mod si va deschide noi oportunitati de mobilitate pentru persoanele fara permis de conducere.

Share

Leave a Reply

14 + 17 =