Stiri

Save the manual: Toyota GR Supra

De 28 aprilie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Dupa o serie de imagini teaser, Toyota GR Supra cu transmisie manuala a fost prezentata oficial, devenind al treilea model din seria GR (dupa Yaris si 86) disponibil “cu trei pedale”. Japonezii au dezvoltat o noua transmisie manuala si un nou ambreiaj pentru a se putea asocia cat mai bine cu motorul de 3 litri, sase cilindri in linie, ce dezvolta 340 CP. 

Noua transmisie manuala cu sase trepte (iMT) foloseste un sistem inteligent de control care prioritizeaza performantele, prin optimizarea valorilor de cuplu in timpul schimbarilor. De asemenea, raportul de transmisie din punte  a fost modificat comparativ cu versiunea automata (3,46 la manuala, fata de 1,15), pentru a facilita un raspuns sportiv si mai prompt.

Sistemele de suspensie si directie au primit usoare ajustari, cu bucse din cauciuc mai rigid. La randul sau, sistemul de control al tractiunii (TRC) a fost setat special pentru a elimina riscul patinarii rotilor in treapta intai la urcarea rampelor, cand rotile opuse se afla pe suprafete cu aderente diferite. 

Datorita transmisiei manuale si utilizarii unor jante noi, de 19 inci, s-au eliminat 21,8 kg comparativ cu GR Supra automata. Toyota a mers mai departe si a mai taiat inca 16,5 kg prin inlocuirea sistemului audio si renuntarea la tapiteria din piele a scaunelor, a reglajelor electrice si suportului lombar al acestora. Per total, “cura de slabire” a usurat masina cu 38,3 kg. Exclusiv pentru modelul manual va fi oferita o noua vopsea, Matte Moonstone White. 

Share