ElectricStiri

Renault Scenic revine in 2024 sub forma unui SUV electric, cu range extender hidrogen

De 19 mai 2022iunie 11th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Renault nu renunta la numele Scenic si propune un concept, botezat Vision, despre care afirma ca arata in proportie de 90% ca si modelul de serie din 2024. Desenat de Gilles Vidal, Scenic Vision se apropie mai mult de estetica unui SUV decat a unui monovolum, iar daca ar fi sa facem o paralela cu alta masina de acest gen, am putea sa il comparam cu IONIQ 5. Viitorul Scenic va fi puternic inrudit cu Megane E-TECH, cu care va imparti atat platforma tehnica CMF-EV, cat si motorul electric de 160 kW (220 CP). 

Insa pentru momentul de fata, cand vorbim inca despre concept, Renault a pregatit ceva surprinzator, construind Scenic-ul pe o platforma experimentala, in care a alaturat un sistem range extender, care reincarca bateria de 40 kWh in timpul mersului.

Este vorba despre pile de combustibil deservite de un rezervor de hidrogen de 2,5 litri, care genereaza curent electric suplimentar. Astfel, masina poate ajunge la o autonomie maxima de 800 km. Sigur, aceasta solutie este doar in faza de alternativa posibila peste cativa ani, cand reteaua de statii de alimentare cu hidrogen va fi suficient de mare.

Altfel, Scenic Vision pastreaza dimeniuni relativ compacte la cei 4.490 mm lungime, cu 280 mm mai mult decat Megane E-TECH. De asemenea, este mai inalt cu 85 mm si are un ampatament marit cu 135 mm. Daca exteriorul este apropiat de ceea ce vom vedea in serie, habitaclul este al unei masini concept. Plansa de bord este formata din 10 ecrane mai mici, de forma unui widgeturi, iar volanul este de tip mansa. 70% dintre materialele folosite la constructia lui Scenic Vision provin din materiale reciclate, iar 95% dintre acestea pot fi reciclate, aici intrand inclusiv bateria.

Share