HighlightStiri

Seat a prezentat Ateca facelift

De 15 iunie 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;;

Peste 300.000 de exemplare Ateca au fost vandute din 2016, SUV-ul compact fiind unul dintre modelele de succes Seat. Actualul facelift aduce o restilizare exterioara, alinierea sistemelor de asistenta si infotainment la ultimele evolutii, un nou nivel de echipare si rafinarea motoarelor.

Noile bare de protectie adauga 18 mm la lungime, pentru un maxim de 4.381 mm, in vreme ce latimea si inaltime raman neschimbate (1.841 mm, respectiv 1.615 mm). Blocurile optice fata si spate sunt full LED, semnatura luminoasa ramanand neschimbata. 

Spaniolii aduc cateva detalii de design artistice, precum numele Ateca de pe hayon scris cu font ce imita scrisul de mana, dar si cu evacuarile false in care sunt integrati senzorii de parcare. Noua echipare XPERIENCE are o abordare cu tenta off-road, cu aplicatii negre pe conturul aripiulor, pe praguri si la barele de protectie, intrepatrunse de insertii argintii. Seat Ateca facelift poate fi comandat in patru versiuni de echipare (Reference, Style, FR si noul XPERIENCE), avand in oferta 14 modele de jante cu diametru intre 16 si 19 inci si o paleta de 10 culori exterioare.

In interior apare noul instrumentar de bord Seat Digital Cockpit, cu display de 10,25 inci, in vreme ce sistemul de infotainment este accesat via tabletei de pe consola centrala, de 8,25 sau 9,2 inci. Aceasta din urma ofera standard navigatie si control vocal. Bineinteles ca exista conectivitate Android Auto si Apple CarPlay (conexiune wireless), in vreme ce mufele de incarcare sunt de tipul USB-C.

Noi materiale sunt folosite pe panourile portierelor si pentru tapiterie, scaunul soferului are reglaj electric pe 8 directi, iar volanul redesant are acum optiunea de a fi incalzit. Tot pentru sezonul rece sau conditii meteo nefavorabile, parbrizul are o acoperire invizibila, denumita Climacoat.

Seat Ateca devine unul dintre cele mai bine echipate SUV-uri compacte in domeniul sistemelor de asistare avansata a soferului (ADAS). Echiparea include Pre-Crash Assist, Predictive Adaptive Cruise Control (ACC), Travel Assist, Emergency Assist si Side and Exit Assist. Cel mai interesant este Travel Assist, activat prin intermediul unui buton de pe volan. Folosind informatii de la ACC si Lane Assist, mentine masina autonom pe banda de rulare (dupa 15 secunde va avertiza soferul sa atinga volanul) si ajustand viteza in functie de trafic, pana la 210 km/h. In continuare, vor fi oferite atat versiuni cu tractiune fata, cat si integrala 4Drive.

Ca si motorizari, sunt disponibile trei unitati cu benzina, 1.0 TSI/110 CP, 1.5 TSI/150 CP si 2.0 TSI/190 CP, respectiv un 2.0 TDI in doua versiuni de putere, de 115 CP si 150 CP. Tractiunea integrala este oferita doar alaturi de motoarele 2.0 TSI si 2.0 TDI 150 CP, exclusiv cu transmisie DSG. Seat Ateca este proiectat si dezvoltat in Spania, iar productia are loc la Kvasiny, Republica Ceha.

Share

Leave a Reply

four × 3 =