MotorsportStiri

Sébastien Loeb va concura pentru Hyundai in Campionatul Mondial de Raliuri

De 17 decembrie 2018No Comments

Sébastien Loeb si Dani Sordo vor pilota pentru Hyundai Motorsport in sezonul 2019 din Campionatul Mondial de Raliuri FIA (WRC). In 2019, Loeb va participa la 6 etape, iar Sordo la 8.

Sébastien Loeb, de noua ori campion mondial, a semnat un contract pe doi ani, iar in sezonul 2019 va participa la 6 curse impreuna cu Daniel Elena, copilotul sau. Prima etapa din programul celor doi, cu modelul Hyundai i20 Coupe WRC, va fi Raliul Monte-Carlo in luna ianuarie.

Francezul a obtinut cea de-a 79-a victorie din WRC anul acesta in Raliul Spaniei si obiectivul sau este sa depaseasca 80 de succese. Loeb va testa modelul Hyundai i20 Coupe WRC inaintea Raliului Monte-Carlo, prima etapa a sezonului 2019, programat in perioada 24 – 27 ianuarie.

Dani Sordo si-a prelungit contractul cu inca un an, acesta fiind cel de-al saselea sezon consecutiv alaturi de Hyundai Motorsport. Spaniolul, alaturi de copilotul sau Carlos del Barrio, va participa la 8 etape in 2019. Sordo a urcat de doua ori pe podium in acest sezon, teminand in total de cinci ori in top 5. Programul complet nu a fost inca definitivat, dar Dani Sordo va incepe sezonul 2019 din Raliul Mexicului, programat in luna martie.

Loeb si Sordo, care au fost colegi de echipa in WRC in perioada 2007 – 2010, se vor alatura pilotilor Thierry Neuville si Andreas Mikkelsen, confirmati anterior in cadrul echipei. Hyundai Motorsport mai discuta si cu Hayden Paddon unele optiuni de a concura pentru echipa in 2019.

“Sunt incantat sa anunt ca voi concura, impreuna cu Daniel, la sase etape din WRC pentru Hyundai Motorsport in 2019. Victoria din Raliul Spaniei a reaprins dorinta de mai lupta pentru victorii in WRC, iar aventura va incepe la Monte-Carlo. Alaturi de Hyundai vom avea o noua provocare si abia astept sa inceapa totul. Am fost impresionat de abordarea echipei si de determinarea pe care o au pentru a castiga. Anul acesta au fost implicati in lupta pentru tiltu si cred ca impreuna cu Thierry, Andreas si Dani putem obtine mai mult. Modelul Hyundai i20 Coupe WRC si-a demonstrat potentialul si stim ca putem sa ne luptam pentru victorie. Cu siguranta 2019 va fi un sezon interesant”, a spus Sébastien Loeb.

Share

Leave a Reply

11 − seven =