Stiri

Seful Grupului VW: Industria auto germana are sanse 50-50 sa supravietuiasca

De 18 octombrie 2018No Comments

Herbert Diess, directorul executiv al Grupului Volkswagen, a vorbit recent, in cadrul unei intalniri cu furnizorii din industria auto, despre efectele negative ale noilor  norme europene privind emisiile si interzicerea motorizarilor diesel.

Herbert Diess nu s-a ferit sa prevesteasca o adevarat apocalipsa a producatorilor auto germani, care in opinia lui au sanse 50-50 sa supravietuiasca acestor vremuri tumultoase pentru industrie.

Seful VW spune ca Germania ar putea avea soarta Detroit-ului sau orasului Torino in ceea ce priveste industria auto, lucruri care se intampla cand corporatiile sunt lasate sa decada. Acelasi oficial VW a mai spus ca in 10 ani exista posibilitatea caderii Germaniei din fruntea elitei mondiale.

CEO-ul VW a lasat sa se inteleaga ca problema de fond este in fapt o gogomanie de imagine la care s-a ajuns prin campaniile impotriva condusului individual si discutiile isterice privind emisiile de NOx, subiecte care nu sunt reale decat in anumite zone ale unor orase.

Herbert Diess condamna ca fiind ambitiose noile norme CO2 votate de UE, iar pentru indeplinirea lor in 2030 pe strazile Germaniei au trebui sa existe mai multe masini electrice decat poate industria auto din aceasta tara sa produca.  Diess preveste disparitia a 100 000 de locuri de munca din cauza noilor norme pe care UE le-a stabilit pentru 2030.

Share

Leave a Reply

15 − twelve =