Stiri

Sergio Marchionne, inlocuit peste noapte la Fiat Chrysler si Ferrari

De 23 iulie 2018No Comments

Sergio Marchionne, CEO Fiat Chrysler si CEO Ferrari, a fost inlocuit de consiliul de administratie Fiat Chrysler ca urmare a complicatiilor survenite in urma unei interventii medicale pe care boss-ul italian a suferit-o.

In mod neasteptat, starea lui Sergio Marchionne s-a inrautatit in urma unei operatii iar board-ul Fiat Chrysler a decis inlocuirea cu Mike Manley si studiaza serios posibilitatea retragerii lui Marchionne inca de pe acum, cu un an inainte ca aceasta sa se pensioneze. Manley a preluat provizoriu indatoririle lui Marchionne, insa in urmatoarele zile se va intruni de urgenta consiliul de administratie al companiei in vederea alegerii sale ca CEO.

John Elkann, mostenitorul familiei Agnelli si presedintele fondului de investitie Exor, actionar majoritar la Fiat Chrysler, si-a exprimat tristetea privind starea medicala a lui Sergio Marchionne, cel pe care l-a numit mentorul sau personal. Evolutia neasteptata a sanatatii lui Marchionne a determinat declansarea unui plan de urgenta pentru inlocuirea acestuia, iar Mike Manley era un candidat solid inca dinaintea evenimentelor petrecute in ultimele ore.

Ferrari a confirmat cu o „profunda tristete” ca CEO-ul companiei nu va fi apt sa se intoarca la munca, motiv pentru care John Elkann a fost numit de board presedinte iar Louis C. Camilleri este propus ca CEO. In declaratia sa, John Elkann a cerut respectarea intimitatii fostului CEO Sergio Marchionne.

 

Share

Leave a Reply

seventeen − nine =