Stiri

Sergio Marchionne, presedintele Fiat Chrysler si Ferrari, a incetat din viata

De 25 iulie 2018No Comments

Unul dintre cei mai puternici oameni din industria auto, Sergio Marchionne a incetat din viata la varsta de 66 ani. Seful gigantului auto Fiat Chrysler si CEO-ul celui mai prestigios brand auto din lume – Ferrari – a suferit complicatii neasteptate in urma unei operatii la umar si nu a mai putut fi salvat de medicii clinicii din Zurich, Elvetia. Cauza medicala a decesului ar fi un embolism cauzat de operatia de la umar, care a cauzat daune ireversibile la nivel cerebral. Italianul era operat pentru o forma rara de cancer care ii afecta umarul.

Marchionne a fost inlocuit oficial din functiile de conducere pe care le detinea in urma cu cateva zile, dupa ce operatia sa a decurs dramatic. Anuntul decesului a fost facut de John Elkann, mostenitorul familiei Agnelli: „ Din pacate temerile nostre cele mai mari s-au adeverit, Sergio Marchionne, omul si prietenul, s-a prapadit”.

Marchionne s-a internat pentru aceasta operatie cu functiile de sef peste Fiat Chrysler si Ferrari la el, insa la doua zile distanta companiile anuntau preluarea conducerii de catre Mike Manley, seful Jeep si Ram.

Nascut in 1952, Sergio Marchionne a fost dirijorul fuziunii dintre Fiat si Chrylser, operatiune care a dus la salvarea celor doua companii, dar si cel care a pus capat carierei legendarului Luca di Montezemolo, omul numit de Enzo Ferrari pentru a-i calca pe urme la conducerea Calutului Cabrat.

Share

Leave a Reply

16 − 10 =