Texanul a fost elogiat in toata presa americana ca pe o figura iconica a industriei auto. Toate realizarile au avut in spate vointa extraordinara de a trai sau de a pacali moartea.
Carrol Shelby si-a ales o varsta buna la care sa moara – 89 de ani – dar parca ar mai fi trait putin. Toata lumea auto, in frunte cu Ford, a deplans disparitia inventatorului Cobrei (AC Shelby Cobra 1963), ca o forma de respect aratata post-mortem, de parca ar mai fi contat. Nu cred ca l-a intrebat cineva pe dezvoltatorul de Mustanguri (Ford Mustang GT500) daca ar fi vrut sa mai traiasca, poate ca era mult mai decent asa.
S-au scris mai multi kilometri de randuri despre Carroll Shelby decat a alergat el ca pilot profesionist, castigator de Le Mans si bagator de seama in Formula 1. Texanul nu a fost un pilot genial, dar a fost un constructor magnific, doar pentru americani. A primit elogii pentru ca a fost “forever” un texan mandru de palaria lui boruri. Nu a avut geniul unui Ettore Bugatti sau Enzo Ferrari, dar pentru americani a dus Mustangul acolo unde Ford n-a visat niciodata. Insa n-a reusit sa puna punct istoriei auto si sa o scrie el de la capat, asa cum i-ar fi placut. Chiar Carroll recunostea ca cea mai mare realizare a lui a fost fundatia cladita pentru a-i ajuta cu servicii medicale pentru cei nevoiasi.
Cu toate acestea, Carroll Shelby a fost un om mare. Putini stiu ca inima micutului Carroll s-a nascut pentru a bate mai tare decat a celorlalti. Din acest motiv si-a petrecut o mare parte din copilarie (7-14 ani) in pat, bolnav fiind. Dar Carroll Shelby n-a vrut sa moara. Intr-o zi s-a ridicat din pat si a fost declarat sanatos. S-a facut pilot de curse, intr-o epoca in care moartea pandea automobilismul in fiecare viraj. A scapat si de aceasta data, vechile probleme cu inima. Este un mister cum energia lui Shelby s-a impacat atata timp cu inima sa bolnava. Tuningul a fost viata sa, fie ca a venit vorba de masini, fie ca erau in joc bataile inimii sale.Transplantul de inima (1990) si cel de rinichi (1996) ii prevesteau inca o data, rand pe rand, sfarsitul. A rezistat, dar doar pana in prelungiri.