Stiri

SIAB: Falcon Electronics a prezentat accesoriile electronice dedicate noului model Duster

De 23 martie 2018No Comments

Desi Dacia e marele absent al Salonului International Auto Bucuresti, Falcon Electronics, lider pe piata echipamentelor de electronice auto din Romania, a prezentat tehnologii inovatoare dezvoltate de catre echipa proprie de cercetare-dezvoltare pentru noul model Dacia Duster. . Printre noutatile prezentate la SIAB se numara sistemele multimedia de la Sony si JVC, sistemele de securitate Viper cu pornirea motorului de la distanta, camerele video pentru inregistrarea traficului Nextbase, dar si cele mai performante detectoare de radar Whistler si Cobra. Compania va organiza la stand si demonstratii cu cele mai populare modele de drone Parrot si DJI.

Compania Falcon Electronics a fost selectata de catre constructorul roman de automobile Dacia pentru a dezvolta accesorii electronice dedicate noului model Duster, platforma HJD. Astfel, Falcon a dezvoltat pentru noul Duster atat solutii de asistenta la condus, cat si solutii de securitate la standarde OEM.

“Este pentru prima data cand astfel de accesorii electronice sunt prezente in gama de solutii inteligente de asistenta la condus a modelelor construite de Dacia. Tot ceea ce inseamna hardware, firmware si software a fost proiectat si realizat integral de catre departamentul R&D Falcon Electronics. Practic, noul Duster va beneficia de accesorii ADAS cu componenta optica, precum camera auto DVR integrata si camera fata 180o . De asemenea, compania noastra a dezvoltat special pentru noul model Dacia Duster si alte accesorii precum senzorii de parcare fata/spate si sistemul de securitate“, mentioneaza Dan Cutui, CEO Falcon Electronics.

Prin conexiunea Wi-Fi, cu aplicatia mobila Renault DashCam, inregistrarile video si pozele realizate cu camera auto DVR sunt stocate pe micro card-ul SD si pot fi distribuite prietenilor pe retelele de socializare. Camera auto DVR este disponibila in gama de accesorii Dacia pentru cele doua versiuni ale noului Duster, cu sau fara senzor de lumina/ploaie.

Camera fata 180 grade, integrata in grila din fata a autovehiculului ofera trei moduri de vizualizare: panoramica, laterale la 45o si sus-fata. Astfel, conducatorul auto va beneficia de protectie in situatii dificile de trafic in care vizibilitatea este considerabil redusa, precum iesirea dintr-o curte sau dintr-o parcare subterana cu panta abrupta sau de pe o strada extrem de ingusta.

Noutatile de la cei doi mari producatori de electronice audio pentru autovehicule Sony si JVC vor include sistemele multimedia Sony XAVAX200, cu Apple CarPlay si Android Auto, precum si JVC KWM730BT, compatibil Weblink si cu acces direct la Waze. Pentru a intelege mai bine explozia de sunet oferita de sistemele Sony, in stand va fi prezenta o masina Mazda CX5 tunata cu sisteme audio-video de la Sony: 2 subwoofere, 4 amplificatoare, 4 seturi de difuzoare, un sistem mutimedia 2 DIN, dar si un ecran LCD cu un PlayStation PS4 integrat.

Sistemele Viper de pornire a motorului de la distanta, direct din smartphone sau din telecomanda prezente in standul Falcon Electronics sunt si ele printre vedetele Salonului Auto din Bucuresti.

Share

Leave a Reply

five + sixteen =