Motorsport

Simone Tempestini ia startul in WRC in Raliul Poloniei

De 29 iunie 2017No Comments

Simone Tempestini, campionul Junior WRC 2016, a trecut la nivelul urmator in sezonul 2017, tintind o clasare cat mai buna in ierarhia WRC 2, cea de-a doua ca valoare in campionatul mondial de raliuri, dupa grupa mare – WRC.

Daca la Monte Carlo si in Suedia, etape de acomodare, alergate in afara programului oficial din 2017, nu au fost cele mai bune momente pentru juniorul Napoca Rally Academy, in primele runde care au contat in clasamentul 2017 au fost obtinute cele mai bune rezultate internationale pentru un pilot roman, in istorie.

In Tour de Corse 2017, Simone a reusit locul 13 in clasamentul general al raliului si locul 4 in cel al WRC 2. Apoi, in Raliul Portugaliei, a obtinut o clasare pe locul 15 la general si locul 3 in ierarhia WRC 2. Putem spune, asadar, ca desi nu a apucat sa faca teste inainte de trecerea pe macadam, in Portugalia, acomodarea s-a facut repede si cu rezultate sportive excelente.

In Polonia, unde va fi secondat de navigatorul italian Giovanni Bernacchini, Simone va lua startul dupa un alt rezultat foarte bun, inregistrat de aceasta data in Campionatul National de Raliuri al Romaniei, victoria din Raliul Moldovei, care l-a readus pe Tempestini in lupta pentru podiumul CNR.

Share

Leave a Reply

5 − 1 =