Stiri

Sistem mild hybrid pentru Jeep Renegade si Compass

De 20 ianuarie 2022ianuarie 22nd, 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Dupa versiunile plug-in 4xe, Jeep va oferi sisteme mild hybrid pentru modelele Renegade si Compass, sub titulatura e-Hybrid. Sub capota acestora se regaseste un motor complet nou, cu benzina, de 1.5 litri, turbo, ce dezvolta 130 CP la 5.500 rpm si 240 Nm la 1.500 rpm, asociat cu un alternator generator la 48 V si o unitate electrica integrata in transmisie, ce ofera un aport de 20 CP si 55 Nm (care devin 135 Nm prin intermediul transmisiei).

Sistemul hibrid va putea suporta propusie electrica la plecarea de pe loc, la viteze mici si in regim de coasting. Jeep anunta emisii cu 15% mai mici comparativ cu motorizarile cu benzina de aceeasi putere din actuala gama, in vreme ce consumul mediu se incadreaza intre 5,7 – 6,1 l/100 km pentru Renegade si 5,6 – 6,0 l/100 km pentru Compass.

Va fi introdusa si o serie speciala, denumita Upland, pentru a pune in evidenta caracterul eco al acestor versiuni, fiind disponibila si pentru plug-in. Jeep a folosit materiale sustenabile, vopsea ecologica si elemente particulare, precum nuanta exterioara exclusiva Matter Azure, cu plafon negru, jante de 17 inci la Renegade si 18 inci pentru Compass. In interior, anumite materiale sunt obtinute din plastic reciclat prelevat din Mediterana.

Cu aceasta ocazie, producatorul american a anuntat ca pana la sfarsitul anului va oferi la vanzare exclusiv modele electrificate in Germania, Franta, Belgia, Olanda, tarile nordice si Portugalia. In plus, tot anul acesta vor fi lansate doua noi modele hibrid.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373