Stiri

Sistemul autonom de la Google face progrese

De 29 aprilie 2014No Comments

Google ne atrage atentia asupra progreselor facute in domeniul sistemului autonom de conducere, care este capabil acum sa recunoasca “sute” de obstacole.

Va mai trece ceva vreme pana cand vom vedea automobile autonome circuland pe drumurile publice, insa tehnologia evolueaza foarte rapid in acest sens, iar competitia aparuta intre companiile care vor sa prinda o parte din acesta piata a accelerat si mai tare lucrurile.

Google a anuntat recent ca s-a concentrat jn ultima vreme pe traficul urban, care este “mult mai “provocator” pentru aceste sisteme, in comparatie cu deplasarea pe autostrada.

Cea mai noua versiune a sistemului autonom produs de Google este capabila sa recunoasca sute de obstacole simultan, de la pietoni, masini si biciclisti pana la semne de circulatie si autobuze. Au fost luate in calcul si evenimentele previzibile, ca semnele pe care le poate face un biciclist cand vireaza sau o masina care opreste la semafor, dar si cele imprevizibile, cuma r fi o masina cre trece pe rosu.

Directorul acestui proiect, Chris Urmson, a declarat ca “mai sunt destule probleme de rezolvat”, insa  compania se apropie de atingerea abiectivului propus si anume realizarea unui automobil care nu are nevoie de interventia unei persoane pentru acircula pe drumurile publice.

http://www.youtube.com/watch?v=dk3oc1Hr62g

Share

Leave a Reply

four × five =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373