Stiri

Sistemul de condus autonom de la Volvo nu vede cangurii aflati in miscare

De 28 iunie 2017No Comments

Cangurii dau mari batai de cap celor de la Volvo. Desi masinile autonome pot detecta elani sau reni, la canguri sistemele se blocheaza in mod misterios.

Testele facute pe masinile care merg singure realizate de Volvo in Australia au descoperit un lucru extraordinar. Prin sistemele de condus autonom, Volvo doreste sa-si atinga scopul propus pana in 2020 si sa comercializeze vehicule suta la suta inofensive.

Volvo si-a propus sa elimine orice risc privind accidentele cu masinile sale. Noul Volvo S90 are un sistem special prin care detecteaza animale mari precum caii, elanii, renii, atat pe zi cat si pe timp de noapte. Testele au aratat ca acest sistem nu poate detecta insa cangurii. Sistemul Large Animal Detection este practic pacalit de miscarile spontane, specifice acestui animal de la Antipozi.

Sistemul Volvo nu stie sa interpreteze mersul topait al acestui animal. Cand se afla in aer, cangurul pare a fi la distanta, cand aterizeaza pe sol, sistemul il arata mult mai aproape de vehicul. Inginerii Volvo care cauta sa imbunatateasca radarul responsabil de detectie spun ca acest comportament al tehnologiei este mai mult decat interesant.

Share

Leave a Reply

16 − 8 =