Stiri

Sistemul Tesla Autopilot sub lupa autoritatilor federale germane

De 21 februarie 2022No Comments

Functia avansata de schimbare autonoma a benzilor de circulatie, parte a sistemului Tesla Autopilot, se afla in proces de testare la Autoritatea Federala de Transport Germana, cunoscuta sub acronimul KBA (Kraftfahrt-Bundesamt). In urma investigatiilor se va lua decizia daca aceasta functie va fi autorizata pentru utilizare pe teritoriul Germaniei. Stirea a aparut duminica (20 februarie) in publicatia Bild am Sonntag, iar pana in acest moment Tesla si KBA nu au comunicat un puct de vedere oficial.

Tesla se confrunta si in SUA cu probleme ale sistemului Autopilot, forul responsabil cu siguranta traficului, NHTSA, primind in ultimele noua luni peste 350 de reclamatii privind activarea neasteptata a franei in timpul rularii cu sistemul Autopilot activat (defect denumit generic “phantom braking”). Se estimeaza ca ar putea fi afectate 460.000 de exemplare Model 3 si Model Y, produse intre anii 2021 – 2022.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373