Stiri

Skoda Afriq, un concept “Dakar” bazat pe Kamiq

De 23 mai 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Desenat de o echipa de 25 de studenti care fac practica la Skoda Auto Vocational School, studiul Afriq este derivat din modelul Kamiq, cu toate modificarile necesare pentru a putea concura in Dakar. Numele Afriq face referire la grija pe care Skoda Auto o are pentru operatiunile din nordul Africii.

Afriq foloseste caroseria lui Kamiq, la care portierele spate au fost sudate, iar evacuarile sunt integrate acum in partea inferioara a podelei. Skoda Fabia WRC este “donatoarea” eleronului posterior si a farurilor suplimentare, a volanului, scaunelor si centurilor in sase puncte, in vreme ce motorul 2.0 TSI de 190 CP si tractiunea integrala sunt preluate de la Octavia vRS.

Masina este echipata inclusiv cu roll-cage. Startul acestui proiect, care a cumuoat 2.000 de ore de lucru, a fost dat in toamna lui 2020, fiind incheiat cu intarziere, din cauza Covid-19, in ianuarie 2022. Alaturi de studenti au participat mai multi specialisti de la Skoda Motorsport, Design, Productie si Dezvoltare. Este al 8-lea studiu dezvoltat de studentii Skoda, printre numele acestor concepte regasindu-se Element, Citijet sau Mountiaq.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373