Stiri

Skoda Kodiaq, facelift cu accent pe infotainment si motorizari

De 13 aprilie 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

La cinci ani de la lansare, Skoda Kodiaq se actualizeaza atat ca stil exterior, dar mai ales in ceea ce priveste interfata interiorului. Partea frontala preia liniile propuse deja de noua Octavia, cu faruri subtiri, grila hexagonala si bara redesenata. Toate versiunile sunt echipate cu faruri LED, iar optional sunt propuse, pentru prima data la Kodiaq, grupuri optice Matrix LED.  Si bara posterioara are un design nou, cu stopuri retusate minor, plus un eleron negru integrat in luneta. Apar si jante noi, cu diametru de pana la 20 de inci. 

Interiorul aduce mai multe noutati, incepand cu volanul cu doua sau trei brate, regasit si la noua Octavia, scaunele anterioare cu incalzire, ventilate si masaj, finisaje noi, precum piele perforata sau materiale reciclate (pentru versiunea Eco), lumini ambinetale LED si pana la interfata electronica. Aici trebuie punctat instrumentarul de bord digital, Virtual Cockpit, cu display de 10.25 inci, alaturi de ecranul central, cu dimensiuni de 8 inci si 9.2 inci, in functie de versiunea de echipare. Asistentul virtual Laura este prezent si ajuta la navigarea vocala prin meniuri, in vreme ce sistemul audio optional, Canton, are acum 10 difuzoare si o putere de 575 W. 

Gama de motorizari indeplineste normele Euro 6d si ramane una clasica: benzina si diesel. Familia TSI este prezenta cu propulsorul de 1.5 litri / 150 CP si 2.0 TSI, in doua variante de putere, 190 CP si 245 CP. Acesta din urma inlocuieste BiTDI-ul de 240 CP, ce echipa versiunea RS.Motorul 2.0 TDI furnizeaza 150 CP sau 200 CP. Cu exceptia lui 1.5 TSI, echipat cu transmisie manuala (optional DSG), restul motorizarilor vin in standard cu transmisia automata. Pentru 2.0 TDI de 200 CP si ambele 2.0 TSI este propusa tractiunea integrala.

Share