Stiri

Skoda Octavia RS – Prezentare oficiala

De 6 iunie 2013No Comments

Cea mai sportiva varianta Octavia si-a facut debutul oficial. Sub capota se afla motorul de 220 CP de la Golf VII GTI. Skoda continua traditia modelelor RS pentru gama Octavia, acesta fiind de acum disponibil si pe cea mai noua generatie.

A treia generatie Octavia RS este oferita in doua versiuni de caroserie, sedan si break, iar sub capota se afla motorul 2.0 TSI de 220 CP preluat de la Golf VII GTI, precum si motorul diesel de 184 CP 2.0 TDI care echipeaza modelul Golf VII GTD.

Ambele motorizari dispun de tractiune pe rotile din fata si cutii de viteze manuale cu sase trepte, Skoda oferind pe lista de optionale si o cutie DSG.

Fata de versiunea standard, Octavia RS este mai joasa cu 12mm (13mm pentru break), si are inclus in sistemul de control al stabilitatii (ESC) un blocaj electronic pentru diferential care ajuta la reducerea efectului de dubvirare.

Skoda nu a prezentat deocamdata si performantele modelelor RS echipate cu cutie de viteze DSG, lasandu-ne diar in compania celor aferente cutiei manuale. Octavia RS TSI accelereaza pana la 100 km/h in 6,8 secunde si poate atinge o viteza maxima de 248 km/k, in timp ce versiunea diesel are nevoie de 8,1 secunde pentru a atinge 100 km/h iar viteza maxima este de 232 km/h.

Share

Leave a Reply

4 × 1 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373