Stiri

smart isi schimba ADN-ul si intra intr-o noua era

De 9 septembrie 2021septembrie 11th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Detinut, in proportii egale, de Mercedes-Benz AG si Geely Automobile Group, brandul smart se reinventeaza, tot electric, schimandu-si ADN-ul vizual. Devenit inca din 2019 un model exclusiv electric, acum este momentul pentru o schimbare radicala de stil, care inseamna un design nou, o platforma tehnica noua si o alta abordare interioara. Concept #1 aduce indiciile referitoare la viitorul model care se afla in dezvoltare. 

Designul interior si exterior este realizat de Mercedes-Benz, masina avand 4.290 mm lungime si un ampatament de 2.750 mm. Garda la sol generoasa si inaltimea de 1.698 sugereaza ca modelul va fi un crossover, in vreme ce latimea de 1.910 mm este mai mare decat in cazul unui model de clasa compacta. Ca si la gama electrica Mercedes-Benz, smart Concept #1 are stopurile unite printr-o banda luminoasa, asemanarea fiind mai mult decat evidenta.

Usile nu au rame pentru geamuri, iar plafonul integral din sticla, pare ca leviteaza, sprijinit pe montantii A si C, avamnd in vedere ca montantul B lipseste. De altfel, poriera spate este ancorata in montantul C, deschizandu-se opus usii fata. Fiind vorba despre un concept, designerii au avut toata libertatea de miscare, astfel ca liniile exterioare sunt puse in evidenta de o retea de benzi cu LED, care emit lumina in mai multe moduri, in ritm dinamic.

Interiorul, configurat cu patru locuri, este desenat ca un mini lounge, cu podea plata si scaune individuale in spate, desi modelul de serie va avea un habitaclu cu cinci locuri. Insa configuratia conceptului ar putea fi pastrata macar pe lista de optionale. Consola centrala, prelungita intre scaunele fata, suspendata pentru a da szenzatia de levitatie, se uneste cu plansa de bord, in mijlocul careia se afla tableta de 12,8 inci, capabila sa deprinda gesturile si nevoile utilizatorului. 

Grupul motopropulsor este dezvoltat de Geely, insa grupul chinez nu a oferit, deocamdata, nici o informatie tehnica. Se stie insa ca bateria va suporta functia de incarcare rapida, iar computerul central poate realiza update over-the-air la mai mult de 75% din unitatile de control ale masinii.

Share