Stiri

Smart prezinta Vision EQ concept, viitorul masinii de oras

De 31 august 2017No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Smart a dezvaluit noul concept Vision EQ cu cateva zile inainte ca vehiculul electric sa fi prezentat publicului larg la Salonul Auto de la Frankfurt.

Conceptul Smart indica modul in care Daimler, compania mama, vede viitorul transportului urban. Vorbim despre un vehicul suta la suta autonom si suta la suta electric care se conecteaza dupa principiul car sharing.

Totodata, noul concept este primul Smart care intra sub eticheta viitorului sub-brand electric EQ, care va ingloba si modelele electrice de la Mercedes-Benz. Pana in 2022, Daimler are in plan sa lanseze 10 astfel de modele EQ, de la cel mai mic care fi un Smart pana un SUV de mari dimensiuni.

Smart Vision EQ concept este construit plecand de la principiul car sharing, nu are absolut niciun buton de comanda, toate functiile masinii urmand sa fie dirijate prin telefon sau voice control. In locul traditionalului bord, Smart a implementat un display de 24 inch inconjurat de o rama aurie. In plus, exista alte doua display-uri mai mici, fiecare de 4 inch.

Propulsia electrica este sustinuta de o baterie 30kWh. Cand masina nu are clienti, merge singura catre statiile de incarcare pentru a-si alimenta bateria.

Share

Leave a Reply

12 + sixteen =