HighlightStiri

Sony a prezentat Vision-S, un concept electric vizionar

De 7 ianuarie 2020No Comments
;;;;;;;;

Dupa laptop-uri, televizoare, telefoane mobile si jocuri video, era aproape imposibil de anticipat ca Sony va prezenta la CES viziunea sa in ceea ce priveste viitorul automobilului electric. Conceptul cu patru locuri aduce, conform CEO-ului Sony, Kenichiro Yoshida “o serie de tehnologii care pun in lumina contributia pe care Sony vrea sa o aduca la realizarea unei lumi motorizate autonome foarte avansata”. Acesta a mai adaugat ca “Nu este o exagerare sa spunem ca mega-trendul ultimilor zece ani a fost, intr-un cuvant, Mobile, iar viitorul trend va fi mobilitatea”.

Vision-S a fost dezvoltat impreuna cu parteneri de calibru din industrie, precum Magna Steyr, Bosch, Nvidia, ZF, Continental. Deocamdata nu se stie daca Sony are in plan producerea propriului vehicul sau doar dezvolta tehnologie pentru a o vinde ulterior altor producatori. Ca si date tehnice privind propulsia nu se cunosc multe detalii, ci doar ca sunt folosite doua motoare electrice de 268 CP, care asigura o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4,8 secunde si o viteza maxima de 240 km/h.

De asemenea, Vision-S are 33 de senzori ToF (Time-of-Flight), care pot detecta si recunoaste persoane in interiorul si in exteriorul vehiculului. Habitaclul cu patru locuri individuale este dominat de un ecran panoramic pe toata latimea plansei de bord, care poate servi pentru diverse functii de infotainment si entertainment. Cei doi pasageri din spate au la dispozitie propriile display-uri de comanda, iar Sony a incorporat in Vision-S si ultima tehnologie de sunet 360 Reality Audio, pentru ascultarea melodiilor in acest format. 360 Reality Audio ordoneaza virtual intr-un camp periferic de 360 de grade fiecare sunet individual, pentru a recrea exact muzica pe care si-a imaginat-o compozitorul.

Share

Leave a Reply

15 − fourteen =