Stiri

SP48 Unica este inca un Ferrari unic pentru un client fidel

; ; ; ; ;

Bazat pe modelul F8 Tributo, de la care preia platforma si motorul V8 bi-turbo, SP48 Unica este inca un Ferrari bespoke din programul Special Projects realizat pentru un client fidel al marcii. Acesta a fost implicat foarte mult in toate etapele de dezvoltare ale masinii, alaturi de Flavio Manzoni, seful de design al Scuderiei. 

SP48 Unica este o berlinetta cu doua locuri, mai agresiva decat F8 Tributo, designul sau fiind caracterizat prin folosirea unor tehnici de modelare parametrice si prototipuri 3D. Designerii s-au jucat nu doar cu liniile, cat si cu cromatica, negrul de pe plafon, capacul motorului  si geamuri, alaturi de lipsa lunetei accentuand umerii musculosi ai spatelui.

Cele mai importante schimbari aerodinamice comparativ cu F8 Tributo le reprezinta fantele de admisie a aerului din bara fata si difuzorul spate. In plus, inginerii au reusit sa pozitioneze admisia intercoolerului imediat in spatele geamului lateral, ceea ce a dus la reducerea dimensiunilor fantelor de admisie de pe flancuri. 

Interiorul are aceleasi dimensini si configuratie ca F8 Tributo, dar la nivel de detalii si finsare a fost schimbat aproape totul conform dorintelor clientului: tapiterie din Alcantara perforata si material textil orange, praguri polisate in care sunt embosate motive hexagonale si fibra de carbon mata. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373