Motorsport

Spectacol total pe Hungaroring cu Ricciardo, Alonso si Hamilton la timona

De 28 iulie 2014No Comments

Duminica, 27 iulie, a fost consemnata poate cea mai spectaculoasa cursa de Formula 1 disputata pe circuitul de la Hungaroring. Marele Premiu al Ungariei a adus o a doua victorie lui Daniel Ricciardo in Marele Circ dar si o cursa extrem de spectaculoasa marcata de prezenta ploii inaintea startului.

Pilotii au fost obligati astfel sa plece cu pneuri intermediare, dar asta nu a fost o problema pentru Nico Roseberg, liderul de la general. Germanul de la Mercedes s-a distantat inca din primele tururi in fata lui Bottas, care a reusit sa-l depaseasca pe Vettel inca din primul tur. Lewis Hamilton a avut o noua cursa cu peripetii, fiind nevoit sa plece de pe linia boxelor dupa incediu suferit in calificari, dar a demonstrat inca o data ca este cel mai spectaculos pilot in acest moment.

Intrarea safety-carului a provocat rasturnarea ierarhiilor din cursa si l-a adus pe Ricciardo la conducere, in timp ce Rosberg a picat pe 4. Bottas a fost marele pierzator in acest moment, cazand de pe 2 pe 11 iar Hamilton a urcat pe 9. Noile incidente de cursa aparute a provocat o a doua netralizare a cursei, care l-a plasat pe Alonso in fruntea plutonului completat la varf de  Jean-Eric Vergne, Rosberg, Vettel, Hamilton si Ricciardo.

Ultima parte a cursei din Ungaria a fost responsabila cu spectacolul absolut, intrarile la boxe si numeroasele depasiri facand deliciul publicului.  Ricciardo a reintrat in pista de la boxe si i-a depasit atat pe Hamilton cat si pe Alonso si s-a incununat victorios in Ungaria.

Rosberg s-a multumit cu un loc 4, strategia Mercedes nefunctionand tocmai din cauza lui Hamilton, care nu s-a aplicat ordinele de la boxe si nu l-a lasat pe german sa-l depaseasca. In spatele plutonului fruntas, au mai punctat in ordine Massa, Raikkonen, Vettel, Bottas, Vergne si Button.

Share

Leave a Reply

12 + 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373